• ИРЛ

Последната европска депонија: Се печалат милиони на сметка на здравјето на македонските граѓани

Најмалку две години, во периодот од 2018 до 2020 година, граѓаните во повеќе македонски градови биле труени со опасен мазут, увезен и користен од фирми кои притоа направиле милионски профити. Со години наназад на социјалните мрежи или на интернет порталите ќе се појават фотографии и видеа од црн чад кој излегува од некој објект низ …

Последната европска депонија: Се печалат милиони на сметка на здравјето на македонските граѓани Read More »