• иран израел

ВИДЕО | Андоновиќ: Израел го нападна Иран – промислена порака, одмазда, или предупредување?

Израел ноќеска му возврати на Иран. Цел на израелските удари беше иранска провинција Исфахан, каде иранските државни медиуми јавуваат дека се слушнале експлозии. Нападнати се цели во близина на градот Исфахан, каде што наводно се наоѓаат иранските нуклеарни постројки. Израел со денови го одмеруваше својот одговор на ракетните напади од Иран за време на викендот, …

ВИДЕО | Андоновиќ: Израел го нападна Иран – промислена порака, одмазда, или предупредување? Read More »