• инфекција

Симптомите на коронавирусот се менуваат, како можам да знам дали имам ковид-19?

Минатата 2020 година, сувата кашлица и треската беа јасни симптоми на ковид-19. Меѓутоа, ако се појаваше и главоболка и болки во екстремитетите – тогаш тоа беше јасен случај на грип. Кивање, течење на носот и воспалено грло – за среќа само настинка. На овој начин – грубо поедноставено – можеше да се опише толкувањето на …

Симптомите на коронавирусот се менуваат, како можам да знам дали имам ковид-19? Read More »