• Илија Пиперкоски

ВИДЕО | Илија Пиперковски: По успехот на “Дедо и внук” имам планови за поголем филм

Меѓународниот филмски фестивал во Буенос Аирес и Осака, Градскиот филмски фестивал во Стокхолм, фестивалите на независен филм во Далас и Рим, како и Меѓународниот филмски фестивал во Шведска се последните филмски фестивали кои го селектираа во својата програма играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот Илија Пиперкоски. По шест награди, играниот филм „Дедо и внук“ …

ВИДЕО | Илија Пиперковски: По успехот на “Дедо и внук” имам планови за поголем филм Read More »