• ИД

ОН: Исламска држава изврши геноцид во Ирак во 2014 година

Тимот на ОН, кој ги истражува злосторствата во Ирак, соопшти дека се пронајдени „јасни и убедливи докази” дека екстремистите на Исламска држава извршиле геноцид во 2014 година. Карим Кан, член на тимот на ОН, изјави дека постојат докази оти е извршен геноцид врз припадниците на заедницата Јазиди во Ирак, додавајќи дека има докази и оти …

ОН: Исламска држава изврши геноцид во Ирак во 2014 година Read More »