• хакерски напади

Франција бара чаре за хакерските напади врз клучни болници

Француската Влада соопшти дека ќе спроведе голема „програма за обука” за заштита и одбрана на здравствените установи од хакерски напади. Мерката следува по серијата такви напади врз медицинските установи во земјата. „Целта е сите поважни здравствени установи до мај наредната година да ги спроведат вежбите и соодветната обука”, се посочува во заедничката изјава на министрите …

Франција бара чаре за хакерските напади врз клучни болници Read More »