• гвинеја

Ултиматум од претседателот на Гвинеја: Или донесете го шампионскиот трофеј или вратете ги парите

Годинава во Гвинеја беше извршен државен удар по кој воената хунта ја презеде власта и на чело на државата сега е полковникот Мамаду Думбуја кој во војнички стил ги испрати фудбалерите на Африканскиот куп. – Донесете го трофејот или вратете ги парите кои се инвестирани во вас – им порача Думбуја на репрезентативците на Гвинеја …

Ултиматум од претседателот на Гвинеја: Или донесете го шампионскиот трофеј или вратете ги парите Read More »