• ѓубре

Бактерии и опасности од болести ги демнат тетовци поради куповите смет

Куповите смет оставени на земја околу преполните контејнери, кои се карактеристична слика за Тетово, особено годинава и во летниот период со високи температури, претставуваат голема опасност за здравјето на граѓаните, алармираат стручните лица од областа на здравствената екологија. Комуналната општинска служба секојдневно го собира сметот од контејнерите, но постојат и голем број места каде нема …

Бактерии и опасности од болести ги демнат тетовци поради куповите смет Read More »