• гоб „8 Септември"

Во ГОБ „8 Септември” 130 пациенти со ковид успеале да преживеат на респиратор

Околу 130 пациенти заразени со ковид-19 кои биле со екстремно тешка клиничка слика и со сатурација под 60 отсто кислород во крвта, се тргнати од респиратор живи во Градската болница „8 Септември”, тврди за „Слободен печат“ директорот на болницата, доктор Христијан Костов. Методата пациентот да биде поставен на респиратор е последната надеж за пациентот, но …

Во ГОБ „8 Септември” 130 пациенти со ковид успеале да преживеат на респиратор Read More »