• гастро

ГАЛЕРИЈА: Барате место за бегство од градот? Еве зошто гоштевањето во Велгошти е повеќе од гозба

Недалеку од Охрид, на само три и пол километри, во подножјето на планината Галичица, се наоѓа Велгошти, најголемото село во Охридско, а на почетокот на селото – ве пресретнува етно ресторанот „Св.Петка“. Ресторанот го добил името по заштитничката на селото и мештаните, Света Петка, па не случајно во Велгошти се наоѓа и впечатливата камена манастирска …

ГАЛЕРИЈА: Барате место за бегство од градот? Еве зошто гоштевањето во Велгошти е повеќе од гозба Read More »