• фонтана

Фонтаната „Лотос“ пак ќе работи, за реконструкција ќе се потрошат 2,5 милиони денари

ЈП „Водовод и канализација“ планира годинава да ја реконструира фонтаната „Лотос“ на влезот во Градски парк. Фонтаната, која е една од најстарите во градот и е дел од спомените на скопјани, е изградена пред половина век, поточно пуштена е во употреба во мај во далечната 1971 година, со гламурозна свеченост на која присуствувале многу значајни …

Фонтаната „Лотос“ пак ќе работи, за реконструкција ќе се потрошат 2,5 милиони денари Read More »