• фифа

ФИФА на 30. септември ќе одлучува за идејата Мундијалот да се игра на секои две години

Претставниците на фудбалските федерации се повикани на онлајн самит на 30. септември на кој ФИФА ќе го презентира својот предлог Светското првенство да се одржува на секои две години. ФИФА започна да работи на оваа студија по предлог на фудбалската федерација на Саудиска Арабија, а еден од најгласните заговорници е поранешниот менаџер на Арсенал, Арсен …

ФИФА на 30. септември ќе одлучува за идејата Мундијалот да се игра на секои две години Read More »