• фиба еврокуп

Браќата Митровски влегоа во историјата на ФИБА натпреварувањата

Македонските судии со знакот на ФИБА, Зоран и Игор Митровски ќе останат запишани во историјата на европските кошаркарски натпреварувања како први браќа кои ја делеле правдата на еден официјален натпревар на ФИБА. Овој историски момент се случи синоќа, во Софија, на средбата Ираклис-Трефл-Сопот. Последна, финална од квалификацискиот турнир од групата „Б“, за пласман во групната …

Браќата Митровски влегоа во историјата на ФИБА натпреварувањата Read More »