• Епидемиолошка слика

Епидемиологот Тиодоровиќ ја нарече ситуација во Србија „стабилно лоша“: Олабавување на мерките кога бројките ќе бидат трицифрени

Епидемиологот и член на Кризниот штаб за спречување на ковид-19, Бранислав Тиодоровиќ изјави дека до олабавување на епидемиолошките мерки може да дојде кога бројот на дневни случаи на вирусот ќе биде троцифрен. Тиодоровиќ за блиц.рс истакна дека во Србија моментно има меѓу 1.600 и 2.000 случаи на дневна основа и оцени дека тоа е висока …

Епидемиологот Тиодоровиќ ја нарече ситуација во Србија „стабилно лоша“: Олабавување на мерките кога бројките ќе бидат трицифрени Read More »