• експропријација

Вучиќ ја објави одлуката за повлекување на Законот за експропријација

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, ја објави одлуката за повлекување на измените на Законот за експропријација во Собранието. „Сметам дека изгласаните измени не го регулираат соодветно подрачјето на експропријацијата“ е воведната реченица во која претседателот на Србија во три страни го објаснува својот став за спорниот закон. Тој вели дека иако во случајот станува збор …

Вучиќ ја објави одлуката за повлекување на Законот за експропријација Read More »