• државна помош

До 2023 година целиот процес на добивање државна помош ќе биде дигитализиран

Владата работи на воспоставување на единствен центар за контрола на државната помош, а планот е до 2023 година целиот процес на добивање државна помош да биде дигитализиран, најави вицепремиерот за економски прашања координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи. – Заедно со Светска банка работиме на креирање на овој систем. Нашиот план е до …

До 2023 година целиот процес на добивање државна помош ќе биде дигитализиран Read More »