• Драган Даниловски

Доминацијата на омикрон завршува до крајот на февруари, вели проф. Даниловски

Епидемиологот проф.д-р Драган Даниловски и натаму останува на своите ставови дека напролет коронавирусот ќе се сведе на „сезонски грип“, Тој очекува до крајот на февруари да спласнат инфекциите со сојот омикрон, кои потоа би се одржувале на ендемично ниво. -„На запад ништо ново!“ Јас уште одамна, поточно, на 31 август 2021 година, напишав дека „делта …

Доминацијата на омикрон завршува до крајот на февруари, вели проф. Даниловски Read More »