• доктор

Д-р Бабачиќ: Проблем се граѓаните кои избегнуваат да се тестираат и регистрираат како случаи позитивни на ковид

Имаме релативно стабилна состојба со репродуктивниот број на SARS-CoV-2, кој последниве три недели во просек е 0.87. Пикот на заразувања е веројатно поминат, а веројатно го поминуваме пикот на активни случаи, објави на својот фејсбук профил доктор Харис Бабачиќ, од Каролинскиот институт во Шведска. -Ова не значи дека можеме да се опуштиме и дека немаме …

Д-р Бабачиќ: Проблем се граѓаните кои избегнуваат да се тестираат и регистрираат како случаи позитивни на ковид Read More »