• дезинформации

Во пресрет на европските избори, Гугл почнува кампања против дезинформациите

Гугл наскоро ќе започне кампања против дезинформациите во пет земји-членки на Европската унија, изјавија од компанијата во пресрет на европските избори и новите и построги правила за онлајн содржините. Граѓаните на ЕУ во јуни ќе изберат нов Европски парламент, а претставниците стравуваат дека ширењето на дезинформации на Интернет може да влијае на гласачите. Франција, Полска …

Во пресрет на европските избори, Гугл почнува кампања против дезинформациите Read More »