• чуда

Папата Франциск прогласи десет нови светци, им се припишуваат разни чуда

Папата Франциск денеска прогласи десет лица за светци, меѓу кои еден холандски свештеник, борец против нацизмот, убиен во концентрациониот логор Дахау и францускиот монах пустиник убиен во Алжир. Папата (85) беше донесен до олтарот во инвалидска количка поради болки во колената и нозете. На плоштадот Свети Петар имаше повеќе од 50.000 луѓе, што е еден …

Папата Франциск прогласи десет нови светци, им се припишуваат разни чуда Read More »