• бугари

ВИДЕО l Петар Колев : По закон Бугарите во Македонија не постојат

Бугарите во земјава не постојат на законодавно ниво, изјави претседателот на ГДУ, Петар Колев, кој вчера се сретна со бугарскиот претседател Румен Радев и министерот за надворешни работи Светлан Стоев, објавува БГНЕС . Јас сум жив, здрав, Бугарин кој живее во Штип. Радев е прв кој сака да чуе како живеат Бугарите во Македонија. Има …

ВИДЕО l Петар Колев : По закон Бугарите во Македонија не постојат Read More »