• Бранко Црвенковски

Црвенковски: Земјите од Западен Балкан да побараат од ЕУ постепена интеграција и пред полноправното членство

Поранешниот претседател на државата Бранко Црвенковски денеска на регионална конференција во Скопје предложи земјите од Западен Балкан да побараат од Европската Унија постепена интеграција и пред полноправното членство. Сите земји од Западен Балкан, без исклучок, заедно да побараме од ЕУ пристап до заедничкиот европски пазар и до структурните фондови на Унијата. Не како алтернатива на …

Црвенковски: Земјите од Западен Балкан да побараат од ЕУ постепена интеграција и пред полноправното членство Read More »