• Благојче Атанасоски

Подобро ужасен крај, отколку ужас без крај!

Многу пати сум истакнувал дека апсурдниот грчко-македонски спор околу употребата на нашето уставно име се реши под директен жесток притисок од страна на највисоката американска надворешна дипломатија, во моментот кога од двете страни на границата имаше премиери кои беа подготвени да влезат компромисно, со политичка храброст и без политички калкулации по својата политичка кариера (и …

Подобро ужасен крај, отколку ужас без крај! Read More »