• бих

Идеите за размена на територии на Балканот – не важат, вели новиот висок претставник во БиХ

Новиот меѓународен висок претставник во БиХ Кристијан Шмит пристигнува денеска во Босна и Херцеговина, а на 1 август ќе ја преземе должноста од неговиот претходник, Австриецот Валентин Инцко. Во пресрет на неговото пристигнување, Шмит изјави дека патот на БиХ кон ЕУ и нејзината трансформација во демократска земја подразбира дека во таа земја не смее да …

Идеите за размена на територии на Балканот – не важат, вели новиот висок претставник во БиХ Read More »