Tag : белешки

Колумни

Две белешки за верско-политичкиот блуд

Џабир Дерала
Белешка 1: Мрачната кохезија меѓу клерот и политиката во пресрет на корона-Бајрам, а после корона-Велигден (актуелна ситуација) Наќе, Сулејман и Стефан се другарчиња. Но тоа...