• бегство

Што откри истрагата за бегството на обвинетиот Сашо Мијалков: Им се скрил надвор додека го барале дома

Јавниот обвинител кој постапуваше во предистражната постапка отворена по повод недостапноста на обвинетиот С.М. при обид да му се врачи решение за куќен притвор, утврди дека нема место за јавнообвинителска одлука од причина што не е утврдено постоење на кривично дело што се гони по службена должност. Во рамки на предистражната постапка  беа преземени поголем …

Што откри истрагата за бегството на обвинетиот Сашо Мијалков: Им се скрил надвор додека го барале дома Read More »