• автомобили

Работниците на Фиат во Словачка не сакаат 12-часовни смени

Повеќе од стотина работници на Фиат од Крагуевац, ангажирани на двегодишна работа во погоните на авто-сојузот Стелантис во Трнава, Словачка, се незадоволни бидејќи раководството ги известило дека од 1 јануари ќе работат од понеделник до четврток во 12. часовни смени, и дека погоните ќе мируваат во петок. Според Н1, на работниците не им се допаѓа …

Работниците на Фиат во Словачка не сакаат 12-часовни смени Read More »