• авион

Авионот на турскиот министер за одбрана принудно слета откако удри во птица

Авион со кој се превезувал турскиот министер за одбрана и други високи воени претставници денеска принудно слета откако удри во птица. Авион на турското воено воздухопловство ги превезуваше министерот за одбрана Хулуси Акар, началникот на ГШ Јашар Гулер и командантот на копнените сили Умит Дундар, кои се враќаа во Анкара по посетата на воената база …

Авионот на турскиот министер за одбрана принудно слета откако удри во птица Read More »