• август

Во Црна Гора просечната нето-плата во август изнесува 718 евра

Просечната месечна бруто-плата во Црна Гора за август 2022 година изнесувала 886 евра, додека просечната нето-плата била 718 евра, соопшти националната Управа за статистика „Монстат”. Просечната нето-плата во август 2022 година номинално била за 0,6 отсто повисока од јули, додека во однос на истиот месец во 2021 година е зголемена за 35 отсто, покажуваат податоците …

Во Црна Гора просечната нето-плата во август изнесува 718 евра Read More »