Tag : аронија

Здравје Магазин Магазин слајдер

Ликер од аронија: Ги уништува инфекциите и го забавува стареењето

Слободен печат
Аронијата е многу лековито растение и токму поради тоа лекарите и нутриционистите постојано ги советуваат луѓето почесто да го јадат. Првите плодови аронија во Европа...
Магазин Магазин слајдер Храна

Уништете ги бактериите во организмот со редовно јадење на аронија

Слободен печат
Аронијата, претставува грмушка, која расте до два метри во висина. Нејзините плодови се ситни, мали, темносини бобинки, собрани во гроздови од по 10 до 15...
Магазин Магазин слајдер Храна

Ова лето јадете плодови со сина или со црвена боја

Слободен печат
Различната боја на овошјето, ја одредува неговата нутритивна вредност. Токму затоа се препорачува да се јаде храна со различна боја. Според стручњаците, иако во текот...