• Аргентина

Аргентина: Лондон ќе добие план за враќање на Фолкландските острови

Аргентинскиот претседател Хавиер Милеи и вети на Велика Британија „мапа на патот“ за предавање на Фолкландските острови на Буенос Аирес. „Сакам да го повторам нашето непоколебливо право на островите и да се обврзам дека за време на нашата влада ќе имаме јасна мапа за враќање на Малвините (Фолкландски Острови) на Аргентина“, рече Милеи. Аргентинскиот претседател …

Аргентина: Лондон ќе добие план за враќање на Фолкландските острови Read More »