Tag : антидепресиви

Вести Регион

Во Словенија раст на употреба на антидепресиви во првата половина од 2020 година

Илинка Иљоска
Во првата половина од 2020 година, Словенечкиот национален институт за јавно здравје (НИЈЗ) регистрира зголемување на бројот на издадени антидепресиви и на бројот на луѓе кои...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Нападнат Беким Асани: Планирам да купам пиштол, не може кој како ќе стигне да ме тепа!

Мирослава Бурнс
На антидепресиви, никогаш недвижејќи се пеш по улица и секогаш во страв дека некој ќе го нападне живее претседателот на здружението „ЛГБТ Јунајтед“ Беким Асани...
Здравје Магазин

Како да знаете дека дејствуваат антидепресивите што ги земате

Слободен печат
Психијатрите одговараат на најчестите прашања на пациентите во врска со антидепресивите што им се препишани. Што се антидепресиви? Антидепресиви се разновидна група лекови кои служат...