• ана јовковска

Што прави денеска: Ана Јовковска, новинарка, писателка и научна истражувачка

Ана Јовковска, новинарка, писателка и научна истражувачка е новинарка, водителка, продуцентка, активистка и хуманистка. Нејзините почетоци на телевизија се од 1994 година и низ годините направила илјадници интервјуа со личности од различни сфери од јавниот живот. Денес работи како научна истражувачка во Институтот за македонска литература. Нејзината дебатна ТВ-емисија „Пулс“, која траеше од 2007 до …

Што прави денеска: Ана Јовковска, новинарка, писателка и научна истражувачка Read More »