Tag : александар филипчев

Останатo Спорт

Нови рекорди го крунисаа најстариот пливачки митинг во Македонија!

Слободен печат
15 години, најстар пливачки митинг во Македонија, како што и се најавуваше, тоа и се реализира од страна на Националната пливачка федерација. Успешно организиран како...
Вести Македонија

Заев: Верувам дека инвестициите во здравството ќе продолжат

Слободен печат
Здравството не е трошок, тоа е инвестиција во народот и во неговото здравје. Инвестициите во здравството ќе продолжат со цел да се подобруваат здравствените услуги...
Останатo Спорт

Националната пливачка федерација организира Зимско национално првенство

Слободен печат
Национална пливачка федерација предводена од претседателот Александар Филипчев на седница на Управниот одбор одржана на 31 октомври ја донесе одлуката за одржување на Зимско национално...
Останатo Спорт

ПВК „Орион“: Не можеме да почитуваме непостоечки субјект!

Слободен печат
Пливачкиот и ватерполо клуб „Орион“ – Скопје ја информира јавноста во однос на непријатните ситуации и проблеми кои ги предизвика поранешниот претседател на Пливачката федерација...
Останатo Спорт

Маленко: Пливачката федерација ниту е зависна, ниту е заложник

Слободен печат
Како што вели Александар Маленко, тој ја гледа само Пливачката федерација на Северна Македонија како единствена институција легална за пливање и далечинско пливање во нашата...
Останатo Спорт

До кога институциите во државата ќе го толерираат хаосот на Маленко?

Фидан Коминовски
Денеска прес конференција одржа Националната пливачка федерација предводена од претседателот Александар Филипчев кој уште еднаш потврди дека годинава на 24 април поради незадоволството од работата...
Останатo Спорт

Бранувањата во пливањето продолжуваат во судските сали!

Зоран Спасоски
Бранувањата во македонското пливање продолжуваат, а битката набрзо ќе се пресели во судските сали. Александар Филипчев, претседателот на Националната пливачка федерација, во јули годинава поднесе...
Останатo Спорт

До кога ќе се трпи самоволието на Маленко?!

Зоран Спасоски
Самоволието на Александар Маленко со опструкциите во кои најголеми жртви се пливачите, продолжува и се чини дека ќе се почека на разрешница. Маленко кој е...
Останатo Спорт

НОВ СТРЕС: После Миа Блажевска, Маленко „удри“ и по Стојановски!

Слободен печат
Претходно објавивме дека Александар Маленко испратил допис до Српската пливачка федерација во кој бара да не се дозволи настап на македонските пливачи во Лесковац кои...
Останатo Спорт

ДО КОГА ВАКА: Маленко си продолжува со лудоста, трпат македонските пливачи!

Слободен печат
Од претходно знаеме дека правата пливачка федерација е онаа предводена од Александар Филипчев кој се води според Централниот регистар. Филипчев кон крајот на јуни пред...