• 95 години

Роденден без прослава: Најдолговечната кралица Елизабета денес полни 95 години

Кралицата Елизабета својот 95-ти роденден оваа година нема да го прослави, поради смртта на нејзиниот сопруг, принцот Филип, но освен тоа, оваа година ќе бидат изоставени уште неколку традиции по повод нејзиниот роденден… Во Британија со децении наназад традиционално се одбележува роденденот на кралицата на 21 април секоја година. Кралицата и членовите на кралското семејство …

Роденден без прослава: Најдолговечната кралица Елизабета денес полни 95 години Read More »