• 33

Штипјанец и Русин осудени во САД за компјутерски криминал: Успеале да извлечат 530 милиони долари од сметки од целиот свет

Судот во САД осуди Русин и Македонец на затворска казна за учество во голема операција со компјутерски криминал, соопшти американското Министерство за правда. „Денешните казни треба да послужат како предупредување за секој веб-домаќин кој доброволно гледа на  разните начини за брзо заработување на пари, со порала дека  Соединетите држави ќе ги повикаат на одговорност овие …

Штипјанец и Русин осудени во САД за компјутерски криминал: Успеале да извлечат 530 милиони долари од сметки од целиот свет Read More »