• 200 метри

Побрз и од Болт, Најтон стана четвртиот најбрз човек на 200 метри

Американскиот атлетичар Еријон Најтон стана четвртиот најбрз човек во светот на 200 метри, откако таа делница ја истрча за 19,49 секунди на митингот во Батон Руж во саботата. Најтон, кој беше четврти на 200 метри на Олимпијадата во Токио, вчера го подобри својот јуниорски светски рекорд (19,84) што го постави во јуни 2021 година во …

Побрз и од Болт, Најтон стана четвртиот најбрз човек на 200 метри Read More »