• уставен суд

Уставниот суд ја одржа првата седница во минимален состав од петмина судии

Уставниот суд денеска ја одржа првата седница за 2022 година, во минималниот состав од петмина судии. Како што е објавено на веб-страницата на Судот, уставните судии денеска не повеле постапка за оценување на уставноста на член 19 став 17 од Законот за административни службеници. Судиите неповеле постапка за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката …

Уставниот суд ја одржа првата седница во минимален состав од петмина судии Read More »