• стево пендаровски

Пендаровски го честита Меѓународниот ден на Бошњаците: Заедница која е нераскинлив дел од нашето мултиетничко општество

Бошњачката заедница е нераскинлив дел од нашето мултикултурно, мултирелигиозно и мултиетничко општество и со останатите заедници суштински придонесува за напредок и развој на нашата татковина, порача претседателот Стево Пендаровски во честитката по повод 28 Септември – Меѓународниот ден на Бошњаците. Во честитката тој наведува дека преку празнување на 28 Септември се упатува порака за заедништво …

Пендаровски го честита Меѓународниот ден на Бошњаците: Заедница која е нераскинлив дел од нашето мултиетничко општество Read More »