• сребреница

Советничка на ОН за спречување геноцид: Генералното собрание застана покрај жртвите

Советничката на ОН за спречување на геноцид, Алис Ваириму Ндериту оцени дека со Резолуцијата на ОН за Денот на сеќавање на геноцидот во Сребреница, Генералното собрание на ОН застанало покрај жртвите на геноцидот. „Тоа покажува дека Генералното собрание застана покрај жртвите на злосторството геноцид за кое судот пресуди. Исто така, мислам дека е од клучно …

Советничка на ОН за спречување геноцид: Генералното собрание застана покрај жртвите Read More »