• симптоми

Откриени уште два симптома кои може да укажуваат на мајмунски сипаници

Студијата објавена во списанието „Бритиш медикал журнал“ ги проучувала податоците од 197 пациенти со мајмунски сипаници во Велика Британија. Мајмунските сипаници досега се забележани во повеќе од 80 држави, а регистрирани се повеќе од 17.000 случаи во светот. Светската здравствена организација (СЗО) го прогласи вирусот за глобална здравствена криза. Тим истражувачи откриле дека за разлика …

Откриени уште два симптома кои може да укажуваат на мајмунски сипаници Read More »