• свештеник

Уапсен руски свештеник поради антивоена проповед

Во Русија, активистичките групи известуваат дека еден свештеник кој во неделата одржал антивоена проповед е уапсен и денес ќе се појави пред судот. Новинарот на Би-Би-Си Русија, Андреј Захаров, објави дека отецот Џон Бурдин бил приведен откако одржал проповед пред малото собрание во селото Карабаново. "Сетевые свободы": Под Костромой за антивоенную проповедь будут судить священника.Проповедь, …

Уапсен руски свештеник поради антивоена проповед Read More »