• руси

Форбс: Руските милијардери „тежат“ речиси 600 милијарди долари

Најбогатите Руси го зголемиле своето богатство за 72 милијарди долари во 2023 година и тежат вкупно 577 милијарди долари, објави Форбс. Според истиот извор, Вагит Алекперов, поранешниот претседател на нафтената компанија Лукоил, сега е најбогатиот човек во Русија. Во 2021 година, пред руската инвазија на Украина, Форбс го процени вкупното богатство на руските милијардери на …

Форбс: Руските милијардери „тежат“ речиси 600 милијарди долари Read More »