• коњи

ГАЛЕРИЈА | На хипотерапија и дружба со коњи на ранчот во село Опила: Летајте без крилја и освојувајте без меч

Кога бог го создал коњот, му рекол на величественото суштество: „Јас не те создадов како никој друг, сите богатства на земјата лежат меѓу твоите очи, твоите пријатели ќе ги носиш на грб, седлото твое ќе биде седиште на молитви, а ти летај без крилја и освојувај без меч.“ Откако се врати од САД, Марија Дуда …

ГАЛЕРИЈА | На хипотерапија и дружба со коњи на ранчот во село Опила: Летајте без крилја и освојувајте без меч Read More »