• конференција

78 земји на Самитот за мир се согласија дека територијалниот интегритет на Украина мора да биде основа на секој мир

Организаторите на конференцијата во Бургенсток за Украина ги отстранија Јордан и Ирак од првичната листа на потписници на последната декларација на конференцијата, со што нивниот број се намали на 78, објави „ТАСС“. Причините за овие измени на списокот се уште не се образложени. Други земји кои не го поддржаа финалниот документ се Ерменија, Бразил, Светата …

78 земји на Самитот за мир се согласија дека територијалниот интегритет на Украина мора да биде основа на секој мир Read More »