• канабис

Легализацијата на канабисот на Германија може да ѝ донесе до пет милијарди евра годишно

Легализирањето на канабисот може да и донесе на Германија годишни даночни приходи и заштеди од приближно 4,7 милијарди евра и да отвори 27.000 нови работни места, покажа денеска објавеното истражувањето. Веројатниот иден канцелар Олаф Шолц и неговите социјалдемократи од левиот центар (СПД) преговараат за тринасочна коалиција со Зелените, еколозите и либералите ФПД. Преговарачите од СПД, …

Легализацијата на канабисот на Германија може да ѝ донесе до пет милијарди евра годишно Read More »