• еу

Во Грција има 50 отсто помалку ИТ професионалци отколку во ЕУ

Додека побарувачката за програмери и ИТ специјалисти е огромна, што предизвикува главоболки за многу странски компании, Грција сè уште не вработува многу работници во овој сектор. Всушност, прво бележи негативни бројки во споредба со другите земји на ЕУ, бидејќи барањата за дигитална трансформација и на јавниот и на приватниот сектор драстично се зголемуваат. Во меѓувреме, …

Во Грција има 50 отсто помалку ИТ професионалци отколку во ЕУ Read More »