• грип

Што да направите ако истовремено се заразите со грип и со ковид, како е можно такво нешто и дали болеста е посилна?

Флурона не е нова страшна варијанта на коронавирусот и тоа не е официјален медицински израз, но феноменот на истовремена зараза со грип и коронавирус е реален и медицинската заедница нималку не ја изненадува. Лице може да биде истовремено заразено со повеќе вируси или со вирус и со некој вид на патоген како бактерии или паразити.  …

Што да направите ако истовремено се заразите со грип и со ковид, како е можно такво нешто и дали болеста е посилна? Read More »