• војници

Владата одлучи – испраќаме хеликоптер и 30 војници во Грција

Владата на Република Северна Македонија, во знак на солидарност и во насока на зајакнување на партнерството и соработката помеѓу Република Северна Македонија и Република Грција, на денешната 63-та седница донесе одлука за испраќање на припадници и капацитети на Армијата во поддршка на гасење на пожари во Грција, соопштија од „Илинденска“. Според владината прес-служба, се работи …

Владата одлучи – испраќаме хеликоптер и 30 војници во Грција Read More »