• брегзит

Борис Џонсон во (нова) Брегзит борба

Премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон сè уште се соочува со проблеми околу договорот за Брегзит, а една од главните пречки е токму Северна Ирска. Обединетото Кралство објави план со кој некои точки од тој договор со Европската Унија ќе се прескокнат. Претходно, во макотрпен договор со Европската Унија, беа воведени санитарни и царински проверки …

Борис Џонсон во (нова) Брегзит борба Read More »